ABDURAUF FITRATNING “MUNOZARA” ASARIDA MA’RIFATPARVARLIK G‘OYALARI TALQINI - Eshmurodova , Gulhayo Orifjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada buyuk ma’rifatparvar, jadidchilik harakatining mashhur vakillaridan biri Abdurauf Fitratning “Munozara” (Hindistonda bir farangi ila buxoroli bir mudarrisning jadid maktablari xususida qilg‘on munozarasi) asarida ilgari surilgan ma’rifatparvarlik g‘oyalari, “usuli qadim” va “usuli jadid” maktablarining bir biridan farqi, yangi jadid maktablarining afzalliklari, Buxoro amirligining siyosiy-iqtisodiy manzarasi, aholining ijtimoiy turmush tarzi, ta’limiy-tarbiyaviy ahvoli xususida so‘z boradi.