МЕТАФОРА ҲИССИЁТ ИФОДАЛОВЧИ БИРЛИК СИФАТИДА - Холмуратов, Элёр (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада метафора ҳақида маълумотлар, унинг ҳиссиётни ифодалаш воситаси сифатидаги ўрни кенг ёритиб берилади. Тил пайдо бўлган даврдан бошлаб инсон доимо чиройли гапиришга, нутқининг равон бўлиши, уни бетакрор қилишга доимо интилиб келган. Стилистик ифода - метафора ҳам шу мақсадда инсон нутқидаги таъсирчан ибора ва сўз бирикмаларидан фойдаланади. Метафора ҳиссиётни ифодалаш воситаси сифатида тилшунос олимлар ҳали унчалик эътибор бермаган жиҳатларни ўз ичига қамраб олади. У гоҳо яққол очиқ мисоллар орқали ҳиссиётни ифодалаб берса, баъзида яширин мисоллар( маъно) кўмагида бунга эришишга ҳаракат қилади.