GOSSIPOLNING 3-XLOROBENZILGIDRAZIDLI HOSILASINING BIOLOGIK FAOLLIGINI NAZARIY O‘RGANISH - Shukurullayeva , Farangiz Fayzullayevna; Abduxaliqov , Fayozbek Jumamurodovich; Mansurov , Dilshod Azizbek o‘g‘li; Turg‘unboyev , Avazbek Abdulaziz o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Biologik faolligi yuqori bo‘lgan birikmalar va ularning hosilalari ko‘p qirrali biologik faolliklari, jumladan, antimikrob, antivirus, saratonga qarshi, antitripanosomal, antifertillik, antioksidant va antimalarial faolliklari tufayli ko‘plab tadqiqotlar uchun asos vazifasini bajargan va katta amaliy ahamiyatga ega. Shunday birikmalardan biri gossipoldir. Ushbu ishimizda PASS(online) dasturi orqali gossipolning 3-xlorobenzilgidrazidli hosilasining biologik faolliklarini o‘rganish natijalari keltirilgan.