O‘ZBEK BADIIY MATNLARINING INGLIZ TILIGA TARJIMASIDA EKZOTIZMLARNING BERILISHI - Xoliqova , Zahro Arol qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada ekzotizm tushunchasi izohlangan va ekzotizmlar guruhlangan, ularga misollar topilgan. Ekzotizmlar kimlar tomonidan o‘rganilganligi, kimlar o‘z tadqiqotlarida ularni tahlil qilgani sanab o‘tilgan. Maqolada qiyosiy, tavsifiy metodlardan foydalanilgan. Tarjima jarayonida vujudga keladigan muammolar sanab o‘tilgan va ularga yechimlar misollar orqali berilgan. Maqola oxirida xulosa berilgan.