KO‘PFUNKSIYALI ANIONITLAR BILAN RANGLI METALL IONLARINING KOMPLEKS HOSIL QILISH JARAYONI - O‘rozova , Sabohat Anvar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi vaqtda sintetik ionalmashuvchi polimerlarni qo‘llash kundan kunga oshib bormoqda, ular tabiatni muhofaza qilish va mahsulotni chiqindisiz qayta ishlash texnologik jarayonini yaratishda keng qo‘llanilmoqda. Shuning uchun epixlorgidrin asosidagi polifunksional ionalmashuvchi polimerlarning kompleks hosil qiluvchi xususiyatini o‘rganish dolzarb muammolardan biri hisoblanadi.Ushbu tajribada IQ-spektroskopiya va potensiometrik titrlash usullari orqali kompleks hosil qilish xususiyatlari o‘rganilgan.