ZAMONAVIY O‘ZBEK MINIATYURASINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Mamadjonova , Shahlo Toʻychiboy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada o‘zbek tasviriy san’atida miniatyurani ahamiyati xususida so‘z yuritilib, tarixiy davrlardan xozirgi kundagi miniatyura kompozitsiyalarini rivojlanish bosqichlari hamda Sharq xalqlari madaniyati tarixida o‘chmas iz qoldirgan, jahon tamadduni xazinasini o‘zining ajoyib qimmatbaho durdonalari bilan boyitgani, butun dunyo tamadduni tarixida salmoqli o‘rin olgan zamonaviy o‘zbek miniatyura san’atining ifodaviy vositalari xalq ustalari tomonidan o‘rganib kelingan tasviriy ijodiy faoliyatini miniatyura san’ati orqali shakllantirish masalasi bayon etilgan.