“TABIYATDAǴI KALCIY ALINIWI HÁM QOLLANILIWI” TEMASI BOYINSHA DIDAKTIK MATERIALLAR - Bekimbetova , Gúlnaz Nabatovna; Ajieva , Muxabbat Baxtibaevna; Sultonov, Dastonbek Qutlimurod óǵli; Qosnazarov, Salamat Tangribergenovich; Babanazarova, Ayzada Omirbayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
“Tabiyatdaǵı kalciy alınıwı hám qollanılıwı teması boyinsha didaktik materiallar”. Tábiyiy kalciy birikpeleri - ólshew, mramor, háktas, gips haqqında maǵlıwmat berilgen. Olardı islep shıǵarıw hám xalıq xojalıǵında qóllaw usılları. Bul didaktik materialdan mektep ximiya sabaǵında, akademikalıq licey, kásip-óner kolledji hám joqarı oqıw orınlarında da “Jipek hám siltılı jer metallari” temaların úyreniwde qosımsha material retinde paydalanıw múmkin.