AVTOTRANSPORT HODISALARINI OLDINI OLISHDA INSON OMILI - Yusupov, A.E; Xushvaqtova, B.M (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda dunyo bо‘yicha har kuni yо‘l-transport hodisalari oqibatida kо‘plab odamlar halok bо‘lmoqda. Bunga kо‘pchilik mutaxassislar fikricha, yо‘l- transport hodisasini kelib chiqishining asosiy sababi huquqiy ong va huquqiy madaniyatning hamda haydovchilarni avtomobilni xavfsiz boshqarish bо‘yicha bilim va kо‘nikmalarini yetishmasligi ekanini tan olayapdilar. Maqolada huquqiy ong va huquqiy madaniyatni oshirish hamda yо‘l-transport hodisasi sodir bо‘lishida avtomobilni tо‘xtatish turlari va ularda xavfsizlikni ta’minlash usullari bayon etilgan.