DEHQONOBOD TUMANI TOG‘LI HUDUDLAR EKOLOGIYASI - Ashurmahmatov, Sarvar Isroil o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Dehqonobod tumani relyefi, janubiy-g‘arbiy Hisor tog‘lari va unga yondosh bo‘lgan hududlarning faunasi va ekologiyasi o‘rganilib tadqiqotlar olib borildi. Shu jumladan mollyuskalar va zuluklarning faunistik tarkibi, ularning tarqalishi va ekologik omillarga moslashishi, xalq xo‘jaligidagi ahamiyati o‘rganilib chiqildi.