MINTAQADA MENHAT SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA XORIJ TAJRIBASIDAN FOYDALANISH YO‘NALISHLARI - Suvonov , Bekniyoz Baxtiyor oʻgʻli; Toʻrayev , Abdurahim Nortojiyevich; Jurayeva, Gavhar (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada xoʻjalik yurituvchi subyektlarda mehnat samaradorligi koʻrsatkichlarini oshirish boʻyicha takliflar va muammolar haqida soʻz boradi. Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida tashkilotning rivojlanishi va raqobatbardoshligi bevosita mehnat samaradorligiga bog‘liq. Mehnat samaradorligi qanchalik ko‘p bo‘lsa, vaqt birligida shuncha ko‘p mahsulot yaratiladi va natijada korxonaning umumiy mahsuloti oshadi. Demak, mehnat unumdorligini oshirish har qanday korxonaning eng muhim vazifalaridan biri hisoblanadi.