GLOBAL IQTISODIYOTDA RAQAMLASHTIRISHNING ZARURLIGI VA UNING ASOSIY INSTRUMNETLARI - Yuldashev , Bilolxon Saminjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola global iqtisodiyotda raqamlashtirish zarurati va internet global savdo va savdoni qanday osonlashtirganini o‘rganadi. Unda raqamlashtirishning afzalliklari, jumladan samaradorlik va mahsuldorlikni oshirish, biznesning yangi imkoniyatlari va jahon bozorlariga chiqish masalalari muhokama qilinadi. Maqolada, shuningdek, kiberxavfsizlik tahdidlari, ma’lumotlarning maxfiyligi bilan bog‘liq muammolar, raqamli tafovut, ish joyini almashtirish va tartibga solish talablari kabi raqamlashtirish bilan bog‘liq muammolar va xavflar ko‘rib chiqiladi. Xulosa qilib aytganda, raqamlashtirish va internet biznes va jahon iqtisodiyoti uchun ko‘p foyda keltirgan bo‘lsa-da, ushbu texnologiyalar bilan bog‘liq potentsial qiyinchiliklar va xavflardan xabardor bo‘lish va imtiyozlardan foydalanishda davom etishda ularni yumshatish uchun choralar ko‘rish muhimdir. global iqtisodiyotda innovatsiyalar va o‘sishni rag‘batlantirish uchun raqamlashtirish va internet.