ПОЛУЧЕНИЕ РАННИХ ПОЛНОЦЕННЫХ ВСХОДОВ ХЛОПЧАТНИКА - ЗАЛОГ ВЫСОКОГО УРОЖАЯ - Эрматов, К.М (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Chigit ekilgan qatorlarga polietilen plyonka yopish bo‘yicha tadqiqot va dala tajribasi o‘tkazildi. Ikkita variant o‘rganildi: Chigit ekilgan qatorlarga polietilen plyonka yopish va plyonkasiz ekish(nazorat). Hisoblash natijalari shuni ko‘rsatdiki, ko‘chatlar plyonka ostida nazoratga qaraganda ancha ko‘p miqdorda unib chiqqan. Chigit ekishda qatorlarni plyonka bilan qoplash va uni butun vegetatsiya davrida qatorlarda saqlanishi o‘simliklarning o‘sishi va rivojlanishini tezlashtiradi va hosildorlikni oshiradi.