DUAL TÁLIM - Maulenova , Sahibjamal; Jalgasova, Shahsanem (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ózbekstan Respublikası joqarı tálim sistemasın 2030 -jılǵa shekem rawajlandırıw konsepsiyasın tastıyıqlaw tuwrısında Ózbekstan Respblikasi Prezidentiniń 08. 10. 2019-jıl PF5847-sanlı pármanında : “Ózbekstan Respublikasında joqarı tálimdi sistemalı reformalawdıń ústin turatuǵın baǵdarların belgilew, zamanagóy bilim hám joqarı ruwxıy -etikalıq pazıyletlerge iye, ǵárezsiz pikir júritetuǵın joqarı maman kadrlar tayarlaw procesin sapa tárepinen jańa basqıshqa kóteriw, joqarı tálimdi modernizaciyalaw, aldıńǵı tálim texnologiyalarına tiykarlanǵan halda social tarawdıń hám ekonomika tarmaqların rawajlandırıw" dıń ústin turatuǵın wazıypaları belgilengen. Bul maqalada, dual tálimdi ámeliyatda qóllaw haqqında oy-pikirler júritiledi.