BA’ZI ETNOTOPONIMLARINING YASALISHI XUSUSIDA - Maftuna, Zoir qizi Safarova (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada tilshunoslikda yasalish masalalarining onomastik jihatdan oʻrganilishi, ayrim etnonimlar hamda ular asosida shakllangan toponimlarning yasalish xususiyatlariga alohida e’tibor qaratilgan. Buxoro etnotoponimlarining kelib chiqish tarixini lingvistik jihatdan tadqiq etish orqali, onomastik tizimda soʻz yasalishining kompozitsiya, leksik-grammatik yoki onomastik konversiya kabi usullar natijasida tuzilishi aniqlanadi.