SODDA TARKIBLI ETNOTOPONIMLAR - Maftuna, Zoir qizi Safarova (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada toponimlarni ichki tasnifi asosidagi yana bir koʻrinishi boʻlgan xalq, urugʻ-qabila nomlari asosida shakllangan joy nomlari boʻlib, ularning lisoniy xususiyatlari, tarkibiy tuzilishi xususida fikr yuritiladi. Asosan, sodda tarkibli etnotoponimlarning lingvistik xususiyatlari tahlilga tortladi hamda ularning Buxoro viloyati hududida tarqalish koʻlami haqida ham bahs yuritiladi.