NEFT VA GAZ KONLARINI BURG‘ULASHDA MIKROSEYSMIK TOVUSH MAYDONLARINI ANIQLASHNING ELEKTROKIMYOVIY YONDASHUVI - Sattarkulov , Lazizbek Abror oʻg‘li; Gaipov, Abdumalik Gaybullayevich; Qaxarova, Atirgul Qalandar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mikroseysmik neft va uglevodorodlarni 3D geologik qidirish past chostatali uskunalar yordamida amalga oshiriladi. Elektrokimyoviy qidiruv ishlari Cheybeshov spektroskopiyasidan foydalanilgan holda tovush xususiyatlari tabiiy mikroseysmik shovqini past hudud sharoitida oʻrganiladi. 3D chostatali uskunaning ichki shovqini mikroseysmik shovqindan pastroq boʻlib chiqadi. Ushbu uskuna neft va gaz konlarida mikroseysmik shovqinni 3D orqali aniqlash uchun muqobil tanlov ekanligini koʻrsatadi.