TOVUSHDAN TEZ OQIM YORDAMIDA SAMARALI PURKASH QURILMASINI YARATISH - Safarov , Omadjon Jo‘raboyevich; Usmonova , Shohista Qaxramon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
ushbu maqolada tovushdan tez oqim hosil qiluvchi vosita yordamida katta bosimga ega purkovchi qurilmalar, ularning ishlash samaradorligi texnikada ishlatilish sohalari va boshqa purkovchi qurilmalardan ustun tomonlari yoritilgan. Mazkur ishda vakuum hosil qilish va bu yordamida purkovchi qurilmani yaratish uchun ilk bor an’anaviy soplo o‘rniga proff. Xasanov soplosidan foydalanildi.