JAMOA IJROCHILIGIDA VOKAL-XOR MALAKALARINI SHAKLLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Xakimova , Saodat Murodullaevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada qo‘shiqchilikning yo‘nalishlaridan biri bo‘lmish xor san’ati hamda xor qo‘shiqlarining ijrosi jarayonida qanday xususiyatlarga e’tibor berishlik haqida qisqacha ma’luotlar berilgan. Shuningdek xor ijrochiligi jarayonida ovozini shakllantirish uchun vokal-xor malakalarining ahamiyati, asarlarni to‘g‘ri kuylash uchun vokal-xor malakalariga alohida e’tibor berib kuylash haqida qisqacha fikr mulohazalar yoritib berilgan.