ZAMONAVIY O‘ZBEK SHE’RIYATIDA MAZA-TA’M BILDIRUVCHI SIFATLAR LINGVOPOETIKASI - Nishonova, Adiba Adhamjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatida maza-ta’m bildiruvchi sifatlar lingvopoetikasi ko‘rib chiqqan holda tahlil qilingan. Maqolada bugungi kunda o‘zbek tilshunosligida uchrayotgan lingvopoetika tushunchasining mohiyati xususida so‘z boradi. O‘zbek va jahon tilshunosligida lingvopoetikaga berilgan baho va mazkur hodisaga turlicha yondashuvlar va qilingan ilmiy ishlar haqida fikr yuritiladi. Ushbu ilmiy maqolada o‘zbek va jahon tilshunosligida lingvopoetikaning nazariy masalalari tushunchasining mohiyati xususida so‘z boradi. O‘zbek va jahon tilshunosligida lingvopoetikaga berilgan baho va mazkur hodisaga turlicha yondashuvlar va qilingan ilmiy ishlar va zamonaviy o‘zbek she’riyatida rang-tus bildiruvchi sifatlar haqida fikr yuritiladi. [1]