OMONIMLARNI FARQLASH USULLARINING SUN’IY INTELLEKT VA MASHINA TARJIMASIDAGI O‘RNI - Abdurahmanova, Muqaddas Tursunaliyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada omonimlar, ularning tildagi o‘rni va kompyuter amallarini bajarishda omonimlar bilan bog‘liq muammolar tilga olingan. Sun’iy intellekt tizimi, ChatGPT sun’iy intellektining ingliz, turk, rus tillaridagi omonimlarni turli darajada farqlashi ko‘rsatilgan va buning sabalari izohlangan. Omonimlarni kollokatsiy usulida farqlash hamda omonimlar uchun farqlovchi teglar tizimining ishlab chiqilishi tarjima muammolarini bartaraf etishda, shuningdek, matn tahlili uchun qo‘llanadigan sun’iy intellektlar tizimini takomillashtirishda ahamiyatli ekanligi ta’kidlangan.