SUG‘ORILADIGAN TUPROQLAR UNUMDORLIGINI OSHIRISH MASALALARI VA MUAMMOLARI - Abduxakimova, Xusnidaxon Abdullayevna; Mirzakarimova, Irodaxon Xusanboy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada sug‘oriladigan tuproqlarning unumdorligini saqlash, oshirish va muhofaza qilish masalalari keltirilgan bo‘lib, tuproq va uning unumdorligi bir-biridan ajralmas xususiyatga ega ekanligi yoritilgan. Unumdorlik tuproqning murakkab va ko‘p qirrali xususiyati bo‘lib, u ozuqa moddalari, shuningdek, bir-birini taqozo etadigan fizikaviy, kimyoviy va biologik jarayonlarga bog‘liq.