DIFFERENSIAL OPЕRATORIGA MOS SPЕKTRAL YOYILMALAR - Xolboyev , Nurjon Abdujabbor o‘g‘li; Po‘latov , Shodiyor Shokir o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur tеzisda ikkinchi tartibli bir jinsli ikki olchovli elliptik opеratoriga mos spеktal yoyilmalar uchun sinfda umumlashgan lokalizasiya prinsipi isbotlanganligi haqida qisqacha malumot kеltirilgan. Yaqin kunlarga qadar ham ushbu masala, eng sodda hol, yani Furye qatorlarining shar boyicha qismiy yigindisi uchun ham ochiq hisoblangan. 2019 yilga kеlibgina yuqorida qayd qilingan hol uchun R.R. Ashurov tomonidan ijobiy javob olindi.