ДАНАК МЕВАЛИ БОҒЛАРДА ШАФТОЛИ БАРГ ШИРАСИ (Myzus persicae Sulzer, 1776 ) ЭКОЛОГИЯСИ - Равшанбек , Ортиқбой ўғли Махкамов; Абдуллазизхон, Омонилло ўғли Ҳабибуллаев; Гулизорбегим, Иномжон қизи Икромалиева; Илҳомжон , Комилович Рустамов (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада тадқиқ этилган агроценоз энтомофаунасининг муҳим вакили Myzus persicae Sulz.нинг биологияси ва экологиясига доир янги маълумотлар келтирилган, кўрсатилган маданий ўсимликларни зарараркунанда экологиясига асосланган ҳолда ҳимоя қилиш тадбирлари бўйича амалий таклифлар ишлаб чиқилган.