O‘ZBEKISTONNING TASHQI SAVDO SIYOSATI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Alimurodov , Temur Bahodir o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining tashqi savdo siyosati va uni takomillashtirish masalalariga qaratilgan tadqiqotlar bayoni keltirilgan. Unda yurtimizning tashqi savdo siyosati va uni takomillashtirish masalalarini jalb etish va xalqaro standartlarga javob beradigan raqobatbardosh tovarlar va xizmatlarni ishlab chiqarish uchun qulay muhit yaratishning ahamiyati, afzalligi va amalga oshirish bosqichlari, shuningdek xalqaro savdoni rivojlantirish jarayonida yuzaga keladigan muommolar bilan bog‘liq munosabatlarni vujudga kelishi va unga qarshi chora-tadbirlarning zarurligiga oid me’yoriy hujjatlarni talabga muvofiqligi bo‘yicha ilmiy va amaliy taklif hamda tavsiyalar berilgan.