МЕТАФОРА ҲИССИЁТ ИФОДАЛОВЧИ БИРЛИК СИФАТИДА (Оригинал ва кам ишлатилувчи метафоралар мисолида) - Холмуратов, Элёр (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада метафора ҳақида маълумотлар, унинг ҳиссиётни ифодалаш воситаси сифатидаги ўрни оригинал ва нисбатан кам ишлатилувчи метафоралар мисолида ёритиб берилади. Одамзод пайдо бўлгандан буён борлиқни англашга ҳаракат қилиб келган. Айнан, бу каби уринишлар афсона, ривоят тарзида оғзаки ва ёзма манбаларда акс этган. Вақт ўтиши билан бу каби иборалар нисбатан кам ишлатилса-да, ўзининг бадиий қийматни йўқотгани йўқ. Улар кўчма маънода ишлатилиб. стилистик восита-метафора сифатида ҳам.ишлатилмоқда.