JAMIYATIMIZDA IQTIDORLI BOLALAR, O‘SMIRLAR VA YOSHLARNI TARBIYALASHDA TA’LIM VA TARBIYANING AHAMIYATI VA ROLI - Panjiyeva, Ra’no Qodirovna; Qayumova , Laylo Hayotovna; Sulaymonova , Lobar Fayzullayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada jamiyatimizda iqtidorli bolalar, o‘smirlar va yoshlarni tarbiyalashda ta’lim va tarbiyaning ahamiyati, axloqiy tarbiya undan tashqari ma’naviy tarbiya haqida ham soz yuritilgan. Insonning ulg‘ayib kamol topishida ta’lim va tarbiyani teng olib borish bugungi kunning dolzarb masalasi ekanligini unutmasligimiz kerak. Axloq esa tarbiyaning yetakchi bog‘ini. Faqatgina ta’lim berishbilan kifoyalanib qolmaslik qanchalik zarurligi haqida toxtalib otilgan. Inson tug‘ilgandan ilmli bolib tug‘ilmaganidek tarbiyali ham bolib tug‘ilmaydi. Shunday ekan har bir osib kelayotgan yosh o‘z iqtidorini, axloqini yillar davomida olgan ta’lim va tarbiyasi bilan nomoyon qiladi.