OʻZGARMAS TOK MASHINASINING MAGNIT ZANJIRI VA UNI XISOBLASH USULLARI - Pirmatov, Nurali Berdiyorovich; Xasanov , Javlonbek Maʻribjon oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada o‘zgarmas tok mashinasining magnit zanjirini elementar bo‘laklarga bo‘lib xisoblash usuli qo‘llanilishi mumkin. Bu usulda mashinaning magnit zanjirini xavo bo‘shliiga, yakor tishlari, yakor magnit o‘zagiga, qutb o‘zaklari va yarmo kabi bo‘laklarga bo‘linib, murakkab yechimga ega bo‘lgan integral mashinaning xar bir bo‘lagidagi magnit maydon kuchlanganliklarini yiindisi bilan almashtiriladi.