ZAMONAVIY ENERGIYA TEJAMKOR YORITISH LAMPALARI - Madaminov , Durbek Madaminjon o‘g‘li; Mehmonaliyev, Mehriddin Yo‘ldoshali o‘g‘li; Muhammadjonov, Jamolidin Sherali o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ko‘pchiligimiz allaqachon bilgan LED yoritgichi ko‘plab afzalliklarni taqdim etadi. Led chirog‘ini sotib olayotganda biz diodning sifatini, ulanishni, tarkibiy qismlarni va bazani hisobga olishimiz kerak. Bu elementlarning barchasi bizning LED blokimizni ko‘proq yoki kamroq xizmat qiladi. LEDlarning eng yaxshi turi SMD 3528, 3060 va 5060 yoki LED tipidagi COB. Ehtiyojlaringiz uchun to‘g‘ri LED blokini tanlashda bizga kerak bo‘lgan yorug‘lik turi va rangi ham muhimdir.