QISQA TUTASHGAN ROTORLI ASINXRON MOTORLARDA MAGNIT MAYDONNI LOYIXALASH - Pirmatov, Nurali Berdiyarovich; Komiljonov , Jasurbek O‘ktamjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Uch fazali matematik modelni tuzish uchun 4A seriyali asinxron motorni qabul qilingan. Ushbu seriya 1971 yilda ishlab chiqilgan bo‘lsada, bu tish zonalari geometriyasi shakli xaqidagi ma’lumotlar ochiq matbuotda katalog ko‘rinishda chop etilgan elektr motorlarning oxirgi qatori hisoblanadi. Ushbu ma’lumotlar modellashtirish maqsadlarida ishlatilishi mumkin. 4A132S4 markali uch fazali qisqa tutashgan rotorli asinxron motor quydagi keltirilgan nominal qiymatlar bilan ifodalanadi.