SURXON DAVLAT QO‘RIQXONASINING GEOGRAFIK O‘RNI - To‘xtayev , Barotali Mustofoqul o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda yurtimizda 9 ta qo‘riqxona mavjud bo‘lib qo‘riqxonalarning tashkil qilinishidan maqsad yurtimizdagi yo‘qolib ketish arafasida turgan o‘simlik va hayvonot olamini saqlab qolish maqsadida tashkil qilingan.Ana shunday qo‘riqxonalardan biri Surxondaryo viloyati SHerobod tumanining ko‘hitang tog‘ tizmasida joylashgan Surxon davlat qo‘riqxonasi hisoblanadi maqolada Surxon davlat qo‘riqxonasining geografik o‘rni tabiiy sharoiti haqida ma’lumotlar keltirilgan.