JAHON TILSHUNOSLIGIDA TERMINOLOGIYANING AHAMIYATI - Mirzayeva , Dilshoda Ikromjonovna; Qosimova, Feruza Xursanali qizi; Kodirova, Muyassar Akmalidinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada terminologiyaning kontekst va maxsus matnlarni tushunishda muhim rol o‘ynashi, texnik va ilmiy kontekstlarning murakkab terminologik tafsilotlarini anglash hujjatning asosiy xabari nima ekanligini tushunishga yordam berishi va terminologiya ixtisoslashgan matn birliklari hamda butun kontekst o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni anglashga yordam berishi haqida ma’lumot berilgan.