SIRDARYONING O‘RTA HAVZALARIGA OID ARXEOLOGIK TADQIQOTLAR HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR (Qovunchi madaniyati misolida) - Raxmonov , Ulug‘bek Mamadali o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Sirdaryoning o‘rta havzalarining nafaqat Toshkent vohasi, balki Janubiy Qozog‘iston hududlariga ham keng ko‘lamda yoyilgan Qovunchi madaniyatining tarqalishi va uning arxeologik jihatdan o‘rganilishi, davrlashtirilishi hamda mazkur hududlardan topilgan arxeologik materiallarni tahliliy natijalari muhakama qilingan.