QUMQO‘RG‘ON TUMANI MIKROTOPONIMLARINING HOSIL BO‘LISH ASOSLARI - To‘rayeva , Sayyora Baxtiyorovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Har qanday tilning toponimiya tizimi ma’lum bir davrninggina, ma’lum bir ijtimoiy-siyosiy qarashlarninggina mahsuli emas. Toponimiya tizimi til onomastik sistemasining ko‘p asrlik rivoji mahsulidir.Ushbu maqolada Qumqo‘rg‘on tumani mikrotoponimlarining hosil bo‘lish asoslari haqida fikr yuritiladi.