ИСЛАМДАҒЫ ЖАНҰЯ МӘСЕЛЕСІ. ИСЛАМ ДІНІНДЕГІ АТА-АНАНЫҢ БАЛА ТӘРБИЕСІНДЕГІ ОРНЫ - Оразалиева , Айдана Нурлан қызы; Кошанова , Нилуфар Махсудовна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Отбасы – бүкіл қоғамның ең шағын бөлігі. Жас жеткіншек өз отбасында ғылым білімнің алғашқы негіздерін үйренбесе, онда оның сырттан алған білімі жәй бір топырақ үстіне қалана салған кішкентай кірпіштей болары анық. Бұл жағынан алғанда әр адамның үйі тек тамақ ішіп дем алатын, кино көріп жататын видиосалон емес, сонымен қатар білім үйреніп, руханиятымызды рухани дамытатын медресе болуы тиіс. Жанұя адам баласының алтын діңгегі. Өйткені адам баласы шыр етіп дүниеге келген бастап сол жерден өсіп, дамып, ер жетіп отбасының тәрбиесін алады. Ата-ананың балаға деген тәрбиесінің орнын еш нәрсе толтыра алмайды. Ел болам десең бесігіңді түзе деген нақыл содан қалған.