MEHNAT KONSEPTINI IFODALOVCHI MAQOLLARDA RAMZIYLIK - Yoʻldosheva, Nafisa Qudrat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Insonni hayvondan farqlovchi jihatlardan biri - uning ramzlashtirishga boʻlgan etiyojidir. Ramz - tashqi dunyoning turli madaniyat vakillari ichki dunyosi, ongi, tafakkuri va ruhidagi aksi. Ramz belgi bo‘lib, uning dastlabki ma’nosidan boshqa ma’no uchun shakl sifatida foydalaniladi.