БОШЛАНҒИЧ СИНФЛАРДА ЎҚИТИШ ЖАРАЁНИДА МАҚОЛЛАР ВА ТОПИШМОҚЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ АҲАМИЯТИ - Турғунова , Хуршида Тўлқиновна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада ўқувчиларда мантиқий фикрлашни ривожлантиришда фанларни ўзлаштиришда қўшимча адабиётлар ва мақол,ҳикматли сўзлардан фойдаланишнинг методик имкониятлари баён қилинган. Ўқувчиларнинг мантиқий фикрлашини ривожлантириш бошланғич таълим мактабларининг долзарб ва асосий вазифаларидан биридир. Шахснинг ўз имкониятларини, ўзлигини намоён қила олиш, қобилиятларини юзага чиқара олиши, эркинликка интилиши - инсон ҳаётининг турли даврларида лозим бўлиши мумкин бўлган жараён бўлиб бошланғич синф даврида ўқувчиларнинг мантиқий фикрлашини ривожлантиришда асосий омил деб ҳисоблаймиз. Калит сўзлар: мақоллар,топишмоқ,эртаклар, фикрлаш, мантиқий фикрлаш, ижодий фикрлаш, фикр, ақл.