AVTOMOBILLARDA HOSIL BO‘LADIGAN ZARARLI MODDALAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Xidirov, Muso Qaxramon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi kunda atrof-muhit o‘zgarishiga ta’sir qiluvchi omillarning ichida transport vositalari eng yuqori ko‘rsatgichga ega. Avtomobil transporti majmuasining atrof-muhitga zararli ta’sirini kamaytirish uchun avtomobil transporti majmuasi bilan atrof-muhit orasidagi modda va energiya almashinuv jarayonining matematik modellarini tuzish va tegishli shartlarni qanoatlantiruvchi yechimlarni topish zarur. Mazkur maqolada avtotransport tizimida chiqindi gazlar tarkibidagi zararli moddalarning atrof-muhitga ta’sirini aniqlash usullari keltirib o‘tilgan.