ONA TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILAR IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Obidjonova, Nodiraxon Ismoiljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada maktab o‘quvchilari ijodkorligini rivojlantirishda ona tili darslarining ahamiyati katta ekanligiga alohida e’tibor qaratilib , o‘quv mashg‘ulotlari davomida o‘quvchilar ijodkorlik qobiliyatlarini o‘stirishga xizmat qiluvchi texnologiyalarning bir qanchasi sanab o‘tiladi. Xususan, ijodiy matn yaratishning samaradorligi alohida ta’kidlanadi.