BO‘LAJAK FIZIKA O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH USULLARI VA BAHOLASH MEZONLAR - Aminov , Alijon Axtamovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda ta’lim mazmunini umumevropa xalqaro standartlari asosida tashkil etish, mutaxassislarning umummadaniy, maxsus, kasbiy va shaxsiy kompetentligini rivojlantirishga qaratilgan masalalar alohida dolzarblik va ahamiyat kasb etmoqda. Ta’lim muassasalari oʻquv faoliyatining sifati oʻquv jarayonini rejalashtirish, uni amalga oshirish, oʻquv reja, dasturlarining mazmun mohiyati bilan emas, balki talabalarning olgan bilim, ko‘nikma va malakasining DTS talablari va Milliy dasturda nazarda tutilgan ta’lim natijasi sifati bilan belgilanmoqda. Shunday ekan, pedagogika oliy oʻquv yurtlarida boʻlajak fizika oʻqituvchisining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish metodikasini takomillashtirish orqali ularning intellektual darajasini oshirish ta’lim-tarbiya tizimiga singib ketishidagi muhim bosqich boʻlib hisoblanadi.