YETIM BOLALAR VA OTA ONA QARAMOGʻIDAN MAHRUM BOʻLGAN BOLALARNI HUQUQI VA MANFAATLARINI HIMOYA QILISH - Kubayeva , Yulduz Ismailovna; Olimjonov, Ortigʻali Orifjon oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola bolalar huquq va erkinliklarini himoya qilishga bagʻishlangan. Bolaning kelib chiqishi, nasl-nasabi, dini, tili, millatidan qat’iy nazar uning huquq va erkinliklari kafolatlangaligi haqida yoritilgan. Mana shu nuqtai nazardan kelajak avlodning huquqiy savodxonligini oshirish yoʻlidagi islohotlar, chora-tadbirlar, tushuncha va maslahatlar berib oʻtilgan. Yosh avlodni erkin va demokratik, insonparvarlik ruhida tarbiyalash yoʻlida qator tavsiyalar berilgan.