MILLIY MAQOLLARDA REALIYA VA LINGVOMADANIY KODLAR - Yuldasheva, Orasta Ravshanbekovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq maqollari lingvomadaniy tahlilga tortilgan. Unda realiya va lingvomadaniy kodlarni aniqlab, ularning o‘zbek xalqiga xos bo‘lgan milliy mentalitet, milliy tafakkur va dunyoqarashini aniqlashdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Realiya va lingvomadaniy kodlar turlarga ajratilinib, ularning o‘zbek lingvomadaniyatida tutgan o‘rni haqida so‘z yuritiladi.