ELEKTRON O‘QUV VA USLUBIY RESURSLARDAN FOYDALANGAN HOLDA ASTRONOMIYA DARSLARINI LOYIHALASH VA O‘RGATISH METODIKASI - Yusupova , Kamola Fozilxonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘quv materialining elektron shaklda bo‘lishi, ya’ni matnli, grafikli, ovozli, animatsion materiallarni kompyuter ekranida ko‘rish, o‘rganish, o‘zgartirish kiritish va yozib olish yanada chuqurroq o‘rganishga imkon beradi. Astronomiyani o‘qitishdаn аsоsiy mаqsаd olam tuzilishi haqidagi tasavvurlarni ilmiy аsоsdа tushuntirish, o‘quvchilаrning ilmiy dunyoqаrаsh vа fаlsаfiy mulоhаzа yuritish qоbiliyatlаrini rivоjlаntirish.