BYURGERS TENGLAMASI VA UNING YECHIMI - Maxmasoatov, Muhiddin G‘ayrat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada turli xil suyuqliklar va gazlar dinamikasiga oid Byurgers tipidagi tenglama va uning yechimlari o‘rganilgan. Byurgers tipidagi tenglama uchun muammolar oilasi ba’zan bosimsiz ikki tezlikli gidrodinamika deb ataladi. Berilgan tenglama atroflicha o‘ganib chiqildi. Tenglamaning yechimlari va grafigi hosil qilindi.