INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA EVFEMIZMLARNING GENDER TASNIFI - To‘xtayeva , Zuhra Baxtiyor qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada oʻzbek va ingliz jamiyatining erkak va ayol vakillari tomonidan qoʻllaniladigan lingvomadaniy evfemizmlarning ayrim xususiyatlari keltirilgan. Bu xalqlar orasidagi farqlar madaniy qadriyatlar va diniy e’tiqodlar nuqtai nazaridan namoyon bo‘ladi.