G‘IJJAK SOZINING KELIB CHIQISHI VA RIVOJLANISHI - Qosimjonova, Marjona Alisher qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada “g‘ijjak” sozining paydo bo‘lishi O‘zbek xalq cholg‘ularida zamonaviy ijrochilik san’atining ko‘p asrlik an’analari aynan millatimizning milliy cholg‘u sozi sifatida kirib kelishi va uning qayta ishlanib rivoshlanishi boradida ilmiy tadqiqotlar bayon etilgan.