KORXONALARGA INVESTITSIYALARNI JALB QILISH VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Umarova Zеvi Odilovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada qurilish korxonalariga investitsiyalarni jalb qilish va unga innovatsion yondashish, bugungi kundagi respublikamizda qurilish va u bilan bogʼliq faoliyat haqida, shuningdek, qurilishning samaradorligini oshirish borasida fikr-mulohazalar bayon etilgan. Qurilish sohasidagi islohotlar, loyihalar, farmon va qaror, ularning samaradorligini oshirishga oid nazariy qarashlar imkon qadar yoritilgan bo‘lib, qurilish sohasini yanada rivojlantirish haqida xulosaviy takliflar ilgari surilgan.