TILSHUNOSLIKDA ZOONIMLARNING O‘RGANILISHIGA DOIR BA’ZI MULOHAZALAR - Umid , Abdullayev Husniddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida keng o‘rganilmagan onomastikaning tarmoqlaridan biri zoonimlar haqida mulohazalar bildirilgan. Zoonimlarning milliy va jahon tilshunosligida o‘rganilishi, ularning tilshunoslik uchun ahamiyati, bu sohaning murakkab, ayni paytda ko‘pchilik uchun qiziqarli jihatlari hamda tilshunos olimlarning bu sohada amalga oshirgan ba’zi ilmiy ishlaridagi muhim jihatlarga e’tibor qaratildi.