RIM-PARFIYA URUSHI XORIJIY TADQIQOTLAR NIGOHIDA - Rahimjonov, Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Parfiyaliklarning tuzgan davlati kuchayib, Rimliklar bilan munosabatlarining keskinlashuvi, ikki oʻrtada olib borilgan ijobiy-salbiy aloqalar hamda ikki yirik va qudratli davlat oʻrtasida yuz bergan urush harakatlari xorijiy tadqiqotchilar nuqtai nazaridan amalga oshiriladi.