SALAVKIYLAR IMPERIYASINING TASHKIL TOPISHI XORIJIY TADQIQOTLARDA - Rahimjonov , Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Salavkiylar mamalakatining tashkil topishi, rivojlanishi, hududiy hamda siyosiy hokimyatning istiqbollari, qoʻsh hokimyatning tashkil topishi ushbu davlatning Markaziy Osiyo xususan Turon zaminiga ta’siri kabi masalalar xorijiy tadqiqotchilar nuqtai nazaridan koʻrib chiqiladi.