SALIB YURISHLARI HAMDA MUSULMON SULTONLARINING UNDAGI FAOLIYATI - Rahimjonov , Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Salib yurishlari kelib chiqishi, sabablari, musulmon sultonlarining urushdagi faoliyati , Saljuqiylar bilan nizolar , salib yurishlari paytida Koʻniya sultonlarining yurgazgan siyosati kabi masalalar xorijiy tadqiqotlar tahlilida taqdim qilinadi.